Agenda 2020

10:00
Keynote Theatre
10:00 am - 10:10 am (10 Min)

Introduction by LiveArea

Media Zone Stage
10:10 am - 10:35 am (25 Min)

Creating connections & engaging audiences with games.

Whether we’re targeting a B2B audience or a B2C one, we... are all human. We can all burst into laughter, cry out in frustration and punch the air in delight. If these reactions are the result of a marketing campaign, we know we’re generating meaningful and powerful connections between audience and brand. This session will focus on why games are so powerful, how global brands have been using them to create meaningful connections with great business results and some practical tips to avoid common pitfalls.

Keynote Theatre
10:10 am - 10:35 am (25 Min)

The Entertainer - Staying Ahead of the Game with Agility

Today’s eCommerce and retail environment is marked by... high-profile successes as well as a long list of companies that have been forced to close stores. To succeed, retailers are figuring out how best to meet the rapidly changing expectations of consumers across all channels. Agility is key. Companies can no longer afford enterprise implementations across two or three years. An agile approach allows retailers to respond to opportunities in their sector and take products, technology, and fulfilment initiatives to market faster than competitors. The most forward-thinking businesses are adapting to these shifts by embracing new technologies, business models, and partners. Hear Rob Wood, Head of Online at The Entertainer and Mark Bodoano, Director Client Partner at LiveArea discuss the latest agile strategies for the evolving eCommerce industry.

Tech Innovation
10:10 am - 10:35 am (25 Min)

Fantastic metrics and where to find them

This session with James Akers, Tech Champion at the Digital... Culture Network (Arts Council England) will look at how organisations can use data to inform marketing. James will go through his ten-point checklist to help you formulate your digital approach, using data as your guide. Topics include data capture, integration and proving the effectiveness of your marketing activity.

Tech Masterclass
10:10 am - 10:35 am (25 Min)

Creating Ubiquitous Experiences, Now

Today, digital experiences occur in a bewildering variety... of places, creating a highly personalised 'habitat' of services and interactions around each of us. As users, we increasingly expect to access our preferred services and products within this habitat seamlessly - whether we're at home, at work, in our car or anywhere in between. For most companies, meeting this rising expectation can seem impossible to achieve across all the devices and platforms we have today. Join us for this practical session focused on the here and now, exploring ways to better use existing technology to deliver the ubiquitous experiences that as users, we have already come to expect.

Marketing Masterclass
10:20 am - 10:45 am (25 Min)

Are you ready to grow your business ? [Quizz]

Speaker to be announced

Consumers now live in a world where they’re inundated... with digital ads, everywhere they work, live and play online. With an average of 56 touchpoints to conversion, the customer journey has become increasingly complex. Marketers have the daunting task of mapping out the customer journey and understanding which touch points are contributing to the bottom line. In this presentation, Carly Giltrap will talk you through the tactics to approach your customer journey and how to use data driven insights to personalise their experience with your brand. And finally how you can evaluate your business impact at the different stages of the journey.

Marketing Inspiration
10:20 am - 10:45 am (25 Min)

How to Prepare for the The Future of Customer Engagement

Innovation on social is no longer optional. It’s expected... by customers, employees, and shareholders. The value of social media has extended beyond the marketing department and now sits as a central part of the customer and employee experience. As customer engagement continues to evolve, organisations are feeling the pressure to integrate social across all departments. Join us as we share what marketers need to do today to succeed with social, what progressive teams are doing to build social organisations tomorrow, and tips to measure it all.

eCommerce Experts
10:30 am - 10:55 am (25 Min)

Retention Success Factors: Best practices in eCommerce

Based on a practical example and best practices, we are... going to show you how to identify churning customers, win them back, and how to analyze the reasons for their churn based on the Net Promoter System (NPS). Furthermore, you will get to know how you can transform these analyses into executable actions to scale long-term customer retention. Lastly, we will explain how a step by step roll-out in an organization could be achieved with the aim to improve customer experience.

eCommerce Masterclass
10:30 am - 10:55 am (25 Min)

How Customer Insights and Analytics Will Improve Your Marketing Results

Over half of marketers say their companies base at least... half of their regular business decisions on gut feel or experience rather than data and information. But this trend is changing rapidly - brands are looking to spend much more on analytics in the next three years. In order to provide relevant and highly personalised marketing, companies need to concentrate on insight-led customer engagement. However, calculating the ROI of a customer insights and analytics implementation is still difficult. That is why the success of a customer insights initiative is heavily dependent on having the right strategy in place and making sure that you are not trying to optimise too many things at the same time. Ric will outline the variety of insights that any marketing organisation should have at their disposal and how these should form a part of a brand’s marketing performance optimisation strategy.

Keynote Theatre
10:35 am - 11:00 am (25 Min)

E-convenience: Co-op’s rapid expansion into rapid online grocery

We all know Co-op is doing really well and growing faster... than the market, but the story of their very recent step into e-commerce is truly exciting. Co-op’s journey into ecommerce may be in its infancy, but in a very short time is already changing the landscape of online grocery in the UK. Thanks to partnerships with the likes of Deliveroo, their own green e-bike rapid delivery scheme and even some autonomous robot couriers; food e-commerce has never been so convenient. Hear from Caroline and Chris on how Co-op are bending the rules and carving their own niche in online grocery.

Tech Masterclass
10:50 am - 11:15 am (25 Min)

Solving Mass Data Fragmentation in the Hybrid Cloud Era

Data is an enterprise's most valuable digital resource. It... should be a competitive asset, but with the introduction of GDPR, data has become a costly and risky IT management headache. Data has become so fragmented across infrastructure silos and locations that it is too complex for IT to protect or locate - let alone leverage. Learn how to identify mass data fragmentation and establish best practices across your organisation for safely and cost-effectively defeating it.

Media Zone Stage
10:50 am - 11:15 am (25 Min)

iProspect Now & Next: Future Focus, the next 10 years

While the 2010s have undeniably been a period of deep... change for the world, they were just a glimpse of the economical, technological and demographical transformations that the 2020s will bring. Even though 2030 seems to be a long way off by stepping back and widening our focus, we can turn our attention to what is frequently forgotten by our rapidly moving industry: the people we are trying to influence. By looking ahead, we can have a better view of the why and the what, and, better anticipate some of the how. Future Focus, the next 10 years will present iProspect’s latest research. Sharing practical steps to help marketers make the most of four well-documented macro trends that we believe will shape the consumption landscape and the marketing discipline over the next years. • Digital transformation… still loading examines the current state of digital transformation and what makes brands successful in the digital economy. • De-averaging looks into the rise of Diversity & Inclusivity and the personalisation imperative. • Commerce, redux ponders the growing commerce models, from direct-to-consumer to recommerce and subscriptions. • Mobilis in Mobili delves into the increasing connectivity and its implications for client centricity and the marketing practice.

Tech Innovation
10:50 am - 11:15 am (25 Min)

Why 5G matters for the future of smart cities

11:00
Keynote Theatre
11:00 am - 11:10 am (10 Min)

Introduction by Accenture

Marketing Masterclass
11:00 am - 11:25 am (25 Min)

What clients really want

Insourcing, outsourcing, rightsizing, upskilling, it’s... all the rage. With evolving agency models and new client demands, what do clients really want and how well are today’s agencies designed to deliver.

Marketing Inspiration
11:00 am - 11:25 am (25 Min)

Influencer Marketing #trustissues

The social media influencer landscape has seen several... twists and turns, with several examples of inauthentic influencer marketing content being exposed to substantial public backlash. The industry and influencers themselves are, quite rightly so, under more scrutiny than ever. It is vital if marketers, brands, and influencers are all going to continue to derive value and creativity from the sector. In the fight for compelling, authentic and creative content on social media through influencer marketing, trust is vital between influencers, brands and consumers. But how do we prevent trust from breaking down? Takumi will be revealing insights on how influencers, brands, and consumers all have trust issues with influencer marketing, and how to build this trust back up.

Keynote Theatre
11:10 am - 12:00 pm (50 Min)

Closing the diversity gap in the northern tech industry

Diversity in tech companies leads to growth and greater... creativity. In this session, we discuss the progress being made to close the diversity gap in tech, and why inclusion is an important part of any business. We will also be exploring examples of how our panel have seen inclusion breed innovation, and looking at real world initiatives for the audience to explore and implement in their own business.

eCommerce Experts
11:10 am - 11:35 am (25 Min)

Smyths Toys turns to itelligence CX to strengthen its online shopping experience

In this session Jon Brooks responsible for business... development for CX will present how Smyths Toys streamlined their online shopping performance in preparation for Black Friday. Smyths, as most retailers these days, have a very significant part of their revenue either directly from online or influenced by the online store - people either buy on their website or research online to then go and buy in-store. In retail specifically it is not uncommon to see about 70-80% of their revenue influenced by the online channel. Jon will share insights into how an eCommerce health check helped Smyths identify areas for improvement to drive improvements and stability.

eCommerce Masterclass
11:10 am - 11:35 am (25 Min)

The battle to stay competitive in a crowded online market

With the highstreet struggling, it’s no wonder that the... ecommerce industry is booming with massive growth year on year. It's never been easier to advertise online, but it's never been harder to reach customers. However, some retailers have managed to grow in an increasingly competitive market, where many have failed to do so. They share their secrets to success alongside an industry expert from Bidnamic, on how to gain market share and outrank competitors. Topics will include: What marketing channels are worth investing in? How is AI and Machine Learning playing a part in marketing strategies? How to utilise Google Shopping to drive success Is it worth investing in paid social? How can smaller businesses compete against the biggest names in retail? Choosing the right channels for your target market Success stories and overcoming failures

Tech Innovation
11:30 am - 11:55 am (25 Min)

VR and why it matters to everyone in the future

Chair - Dan Sodergren, Digital Catapult
Tech Masterclass
11:30 am - 11:55 am (25 Min)

Connecting Salford: Embracing the Future

Connecting Salford: Embracing the Future
Media Zone Stage
11:30 am - 11:55 am (25 Min)

All you need is truth. How to build a brand in an age of deceit

Marketing Masterclass
11:40 am - 12:05 pm (25 Min)

Navigating The Gig Economy

Exploring the implications of the boom in freelance working... and how it is impacting on agency and client life

Marketing Inspiration
11:40 am - 12:05 pm (25 Min)

Talking about your generations – and the role of effective market segmentation

It is 55 years since The Who released My... Generation. Before and ever since, marketers have been grouping societies into Generations in an attempt to understand why people of different ages can seem so fundamentally weird in terms of how they think and how they behave. In this presentation, Mustard Research director Richard Walker provides fascinating insight into the differences between the generations and makes arguments for and against putting people in boxes.

eCommerce Masterclass
11:50 am - 12:15 pm (25 Min)

The Largest Untapped Digital Marketing Channel - How retailers are ignoring customers post-checkout and why this needs to change

Do you know why retailers are saying goodbye to customers... 13 days too early and what to do about it? Retailers are ignoring their customers post-checkout, at the most emotional stage in the customer journey. Learn how to utilise a previously untapped marketing channel to create better customer experiences, grow customer engagement, and drive up the value of the existing customer base in this highly actionable and data-driven talk. We will draw on data from leading retailers demonstrating exactly how and why personalised delivery communications are driving the all-time highest customer engagement during the customer buying journey.

eCommerce Experts
11:50 am - 12:15 pm (25 Min)

The Power Of Paid Social

This presentation will introduce the power of Social Media... advertising through Facebook and Instagram. It will introduce social at a high level, break down how to make it work and the various options you have available in the Facebook Business Manager platform. Creating a high performing funnel is essential for every e-commerce brand and you will learn about some of the tactics which have generated high return on investment for Seventy7's clients.

12:00
Keynote Theatre
12:00 pm - 12:10 pm (10 Min)

Introduction by Klaviyo

Keynote Theatre
12:10 pm - 12:35 pm (25 Min)

How to increase your email revenue fivefold

Rebecca will share some of the key strategies she has... implemented at YuMOVE to drive more than 400% email revenue growth in just one year. Hear how email is central to their retention strategy and is accelerating channel growth.

Keynote Theatre
12:35 pm - 1:00 pm (25 Min)

The Cookie is Crumbling: C4’s New Data Offering Represents a New Dawn

Channel 4 operates at the vanguard of innovation, driving... change through the TV industry and being first-to-market with pioneering solutions for advertisers. In this session, David Amodio explores a brand new Channel 4 data targeting product which allows brands to reach their customers in a brand-safe, highly engaging longform video environment.

1:00
Keynote Theatre
1:00 pm - 1:10 pm (10 Min)

Introduction by Craig Griffiths, zenloop

Keynote Theatre
1:10 pm - 1:35 pm (25 Min)

Embracing the future of TV across all areas of operations is the strategic imperative for ITV.

ITV is taking the changes in their stride as they intensify... a customer-first mind-set and reimagine their business to adopt a fast-paced design to delivery practice in response to the changes afoot. We will be exploring how ITV is avoiding becoming an incumbent in the market, while simultaneously achieving the status of ‘outstanding place to work’.

Tech Innovation
1:20 pm - 1:45 pm (25 Min)

The PURPOSE of PR

In today’s social and digital reality, companies have to... demonstrate relevance that’s based on purpose and the ability to connect to audiences about the things that matter to them. This twenty-minute fact based talk is all about appealing to your audiences by giving them a sense of real purpose. If you want to know how to create and communicate a purposeful narrative throughout your organisation and externally, especially when it is not obvious, then this is the session for you. For more information about SkyParlour contact [email protected]

Media Zone Stage
1:20 pm - 1:45 pm (25 Min)

The Expanding World of Esports

The rapid growth of esports is driven by a range of... technological and cultural shifts, from mobile gaming to immersive XR experiences. Join Andy Miah, Maria Stukoff and the University of Salford team to hear about the latest tech trends and how the future of sport is being redefined by the esports industry.

Tech Masterclass
1:20 pm - 1:45 pm (25 Min)

The Seven Deadly SEO Sins of Ecommerce and How To Fix Them

Join us as we unearth the most common and deadly sins that... will impact your organic search presence. But don’t be afraid, we will show you the path to redemption that will boost rankings, traffic and ecommerce revenue. Join us if you dare.

Marketing Masterclass
1:30 pm - 1:55 pm (25 Min)

The Power of Gamification in Marketing

In this session we cover "The Power of Gamification in... Marketing" and its impact on the customer journey from first purchase to repeat business and customer loyalty. Attendees will also get an overview of customer cases and best practices on how to use marketing gamification to produce quality leads, create brand engagement and boost customer loyalty.

Marketing Inspiration
1:30 pm - 1:55 pm (25 Min)

How to Generate More Sales From Organic Search

Want to get more leads or purchases from Google (without... technical SEO)? I’ll show you how to show up for the search terms your prospects are searching and make business conversions on those pages. I’ll also show you how to build content around these search terms to build authority in Google.

Keynote Theatre
1:35 pm - 2:00 pm (25 Min)

Creating a sustainable eCommerce strategy

Globally, 1.5bn consumers use a beauty or personal care... product from Unilever every day. Spend 30 minutes of your Thursday afternoon being beautified, to get insight into: How to get an organisation behind your strategy; How Unilever is creating a global eCommerce strategy for sustainable growth; How Unilever is creating brilliant experiences online around the world.

eCommerce Masterclass
1:40 pm - 2:05 pm (25 Min)

Q&A with Katy Gaunt from Twinkl

Twinkl are a fast growing, global provider of teaching,... planning and assessment materials to support learning from birth. Katy Gaunt, Head of Finance, will dive into what makes Twinkl tick, and how embracing a culture of agility and innovation in their payment strategy has helped drive growth.

2:00
Tech Innovation
2:00 pm - 2:25 pm (25 Min)

Equity Crowdfunding: How To Get It Right

Equity crowdfunding has emerged as an alternative method... for raising funds, allowing founders to accept investment from as little as £10. Despite drastic growth in the industry, failure rates are still high and for many founders, the crowdfunding process can be confusing and daunting. In this talk, Hannah shares her experience of running multiple successful campaigns and shares key tips for reaching your crowdfunding target.

Tech Masterclass
2:00 pm - 2:25 pm (25 Min)

Why people and communities need to be part of creating tech

Keynote Theatre
2:10 pm - 2:35 pm (25 Min)

AI for future Digital innovations

Marketing Masterclass
2:10 pm - 2:35 pm (25 Min)

4 steps for success on Amazon

With 79% of online purchases now involving Amazon in some... way, the ecommerce giant's influence cannot be underestimated. But how can you ensure your Amazon strategy sets you up for success? In this session, Andy Siviter, Director of Ecommerce at digital agency Croud, will walk you through four key steps for success on Amazon, including best practices for product optimisation, enhanced content, and Amazon Stores, along with insight into how you can enhance the Amazon experience and performance.

Marketing Inspiration
2:10 pm - 2:35 pm (25 Min)

Digital strategy in an unpredictable world: 5 tips to tackle uncertainty

Thanks to the rise of digital and unwavering march of... globalisation, our world is more complex than it has ever been. With complexity we must accept uncertainty. But there’s a mountain of empirical evidence highlighting the importance of applying long-term thinking to our marketing efforts, if a business is to achieve sustainable growth. So how can businesses deliver effective digital strategies in this unpredictable consumer environment, without losing the ability to plan for the long-term? This session explores how the right digital approach will ensure your marketing delivers long-term business growth, whilst staying nimble enough to negotiate the inevitable curveballs.

eCommerce Experts
2:20 pm - 2:45 pm (25 Min)

Need more sales? Clicks? Engagement? 1 framework to increase customer retention

Emma Roberts (Digital Culture Network, Arts Council... England) will explain how this 1 customer value journey framework will instantly improve your sales, clicks and customer engagement. This session will give you tactics to improve customer buy in, repeat purchase and customer loyalty for your online shop.

Keynote Theatre
2:35 pm - 3:00 pm (25 Min)

Check Yourself Before You Wreck Yourself

We all know how to look after our physical health: we all... know about exercise and eating 5 a day and drinking water. How many of us think deliberately about looking after our mental health? Gem will be talking about what self care is, why it’s important regardless of your mental health status, and how to use self care as a mood barometer.

Media Zone Stage
2:40 pm - 3:05 pm (25 Min)

Secure Digitalisation - Innovating with Cyber

Cyber security is widely known as a defence tactic commonly... employed to prevent loss and crucial to ensure companies and there customers remain safe from attack. Find out from Lancaster University how cyber innovation can help companies to enable growth, develop new products and services and differentiate themselves In the marketplace.

Tech Masterclass
2:40 pm - 3:05 pm (25 Min)

There's a bridge over the skills gap - you're just not using it

Marketing Masterclass
2:50 pm - 3:15 pm (25 Min)

'Crawl, Walk, Run’ to your website Personalisation Success

In today’s competitive digital landscape, it’s more... difficult than ever to stand out from the pack and deliver customer experiences that differentiate your brand and grow your business. Leveraging the power of personalisation to engage your prospects and customers with highly relevant content, is one key way to increase engagement and conversion. But personalisation is not turnkey. It requires technology, people, data, and strategy. Join us to learn the steps you can take and which technology you can leverage to deliver data-driven experiences to your customer, no matter where you are in your digital journey. Also covered: an overview of the digital landscape, how to set the right personalisation metrics, which tactics to embrace at each stage of the personalisation journey, and customer success stories.

Marketing Inspiration
2:50 pm - 3:15 pm (25 Min)

Unlocking Value & Managing Disruption – Everything Agency Owners Need To Know About The Law In 2020, But Were Afraid To Ask

Steve Kuncewicz

BLM Law
3:00
Keynote Theatre
3:00 pm - 3:25 pm (25 Min)

Redefining Creativity for the Digital Consumer

We live in a new digital reality. From commerce to... healthcare, digital technology has transformed how people communicate, shop, live and love. Consumer behaviour continues to evolve every day; decisions are being made faster with less thought, through connecting smart design with intuition. So, it's time for brands to think differently. Jake Welsh, Managing Director of Creative at Dept, will lead a discussion on advancing the customer experience with human-first creativity, crafted by data.

eCommerce Masterclass
3:00 pm - 3:25 pm (25 Min)

Storesome - Powering the Platform Revolution

Storesome is a turnkey marketplace platform technology that... enables brands and retailers to expand at scale and to maximise their opportunities. Our mission is to amplify brand value through the provision of a purpose-built online marketplace platform via a consultative workshop called the ‘Marketplace Lab’. This session covers the dawn of the marketplace, how marketplaces and platform technologies are changing how we shop and how global businesses are enabling and embracing this change.

Keynote Theatre
3:25 pm - 3:50 pm (25 Min)

Hacking the Algorithm, how to use psychology to break through on Social

We are living in an age of content overload, fighting for... attention against life not just our competitors. Couple that with Social Networks prioritising people over businesses, it makes it hard for brands to be seen by their audiences. In this talk, Katy will be sharing the latest in Social Media Psychology that will help you to really hack the algorithm.

Pre-Register

Headline Partner

Lead Sponsors